Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с централно заключване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с централно заключване

Здравейте колеги!
    Имам следният проблем: При опит за заключване с дистанционното на ключа, никоя от вратите не реагира. Само мигачите примигват неколкократно. При отключване реакцията е същата. От вътрешният бутон за заключване също не може да се заключи или отключи колата. Проверих предпазителите, всички са здрави. Направих само бърз външен оглед на жълтият модул под ICS-а, няма влага или протичане на антифриз. Ключа е с два бутона, от които единият отключва багажника. По-интересното е, че багажника се отключва от дистанционното. Ако има значение колата е стояла повече от месец с изключен акумулатор поради ремонт на двигател. Преди ремонта централното си работеше перфектно. Ако някой има идея къде може да е проблема ще му бъда благодарен да я сподели.
    ALFA ROMEO 166 2.0 TS, 150HP

Независимо, че предпазителите изглеждат здрави, трябва да се провери, дали има захранване непосредствено на модула (жълтия).

Ако има, следва презапояване на спойките му.

Ако и това не даде резултат, следва да се смени модула.

Отключването на багажника няма бизнес с модула за централното.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря за бързият отговор. Ще проверя и ще пиша за резултата.
      ALFA ROMEO 166 2.0 TS, 150HP

Comment

И при мен беше същото преди няколко дни.Пак след изключен акумулатор и никакво реагиране ,само три последователни премигвания.Няколко сваляния на акумулатора при което заработваше за известно време.Оправи се след почистване на модула и връзките му и смяна на предпазителя.
        До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

Смени си блока за управление! Същата история и при мен - мигачите мигат да заключва ама не. Понякога хващаше друг път не. Влага също липсваше при мен. Взех си от тук от колега от форума, по-скоро си беше подарък.
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

Не съдете за работата на централното по мигането на мигачите.
            Мигането им се обуславя от приемника на дистанционното а не от модула на централното.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
            X